Nieuws

Nieuws

20
jul
2023

CvTA treedt toe tot het Markttoezichthoudersberaad

Het CvTA is op 13 juni jl. toegetreden tot het Markttoezichthoudersberaad (“MTB”). In het MTB werken 9 toezichthouders samen, teneinde kennis uit te wisselen en best practices te delen bij zaak overstijgende thema’s.

Het gaat om de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandse Bank (DNB), de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Kansspelautoriteit (KSA), het Commissariaat voor de Media (CvdM), het Bureau Financieel Toezicht (BFT) en sinds 13 juni jl. ook het CvTA.


De toezichthouders binnen het MTB richten zich volledig, of als onderdeel van het takenpakket, op de goede werking van markten en het gedrag van marktspelers.

Hoewel elke toezichthouder daarin een eigen specifieke taak vervult, hebben zij bij toezicht op markten regelmatig met elkaar te maken. Daarbij zijn de vraagstukken en ontwikkelingen van het toezicht vaak vergelijkbaar.

Het doel is om in een sfeer van openheid en onderling vertrouwen kennis te delen en ervaringen over zaak overstijgende thema’s uit te wisselen. Bilaterale samenwerking in specifieke zaken wordt geregeld in samenwerkings-protocollen tussen toezichthouders. Het CvTA beschikt in dit verband over een samenwerkingsprotocol met de ACM.


Deel dit bericht via email